Schaaksimultaan.nl
Workshops, Power Point Presentaties, clinics, enz.

 

 

 

 

 

 

 


Er zijn talloze mogelijkheden om het schaken als metafoor te gebruiken voor uw bedrijf. Daarbij gaan wij altijd uit van de specifieke wensen van de klant.

 

 

Simultaans met Internationaal Meester Hans Böhm
 

Hans Böhm in actie tijdens een simultaan


Hans Böhm is een bekende Nederlandse schaker. Hij was professional van 1970-1985. Daarna kregen de activiteiten voor radio, tv en journalistiek de overhand. Hij schreef vele schaakboeken waaronder Briljant Schaken (2003 en 2004) waarin hij samen met Jan Timman de beste partijen en mooiste studies becommentarieert. In 2010 is hij, samen met I.M. Yochanan Afek, begonnen met een nieuwe serie schaakboeken waarin ieder schaakstuk apart behandeld zal gaan worden. Hans is een internationaal meester en hij speelt bij feestelijke gelegenheden graag simultaan. Hij was ook drager van de Euwe-ring, die eenmaal per vijf jaar wordt overgedragen (Euwe, Bouwmeester, Timman, Böhm, Ree, Sosonko).

 

Daarnaast is Hans Böhm houder van het Guinness wereldrecord simultaanschaken 1988 (560 borden, score 94%) en is hij vaste schaakmedewerker van De Telegraaf.

Hij is een van de boegbeelden van de Nederlandse schaakwereld.

 

 

Power Point Presentaties op maat
 

 

 

 

Een Power point presentatie van Schaaksimultaan.nl is altijd geheel aangepast aan uw specifieke wensen en gericht op de doelgroep c.q. het bedrijf waarvoor deze is bedoeld. De onderwerpen zijn veelzijdig, de overeenkomst is echter de link tussen het schaken en het bedrijfsleven. 

 

 

Blindschaak en/of snelschaakdemonstratie

 

Het bijwonen van een blindschaakdemonstratie is een heel bijzondere belevenis. Tijdens deze demonstratie laat Hans Böhm zien waartoe het menselijk brein in staat is. Deze activiteit is prima te combineren met een snelschaakdemonstratie. (2 minuten per partij)

 

 

Clinic: De relatie tussen het schaken en het bedrijfsleven

 

Hans Böhm geeft clinics over de relatie tussen het schaken en het bedrijfsleven. Aan de orde komen onderwerpen als strategische keuzes, oordeel en plan, rekenkracht, intuïtie, kansen en bedreigingen, time management en de rol van de computer.                                                                  De clinic wordt geïllustreerd met filmmateriaal en zal in een actieve vorm worden overgedragen. Een niet te missen kans voor het bedrijfsleven om kennis te maken met een verfrissende benadering vanuit een geheel andere discipline.

 

 

Zoals al eerder aangegeven, staat het schaakspel  symbool voor: strategie, tactiek, rekenen, analyseren, maar ook voor het creëren van ruimte, creativiteit en goed doordacht beleid. Allemaal thema’s die zich bij uitstek lenen als marketingconcept voor bedrijven en (overheids) instellingen met een innovatieve visie.

Bedrijven die zich willen profileren "als bedrijf waar nagedacht wordt alvorens een volgende zet te doen", zijn bij ons dan ook aan het juiste adres.

Als u meer informatie zou willen ontvangen over onze ideeën t.a.v. het imago van uw bedrijf, neem dan eens contact met ons op. Wij helpen u graag bij het bedenken van uw volgende tactische en strategische zetten.

Een power point presentatie voor potentiële sponsors -over de link tussen het schaken en het bedrijfsleven- is  absoluut een slimme zet om de sponsors over de drempel te helpen.

 

 

Een workshop door Geert van Tongeren
 

Geert van Tongeren

 

Deze workshop wordt gegeven door Geert van Tongeren en is met name geschikt voor diegenen die geen tot weinig kennis hebben van de schaaksport. Ook is de workshop zeer geschikt als bedrijfsuitje of om eventuele sponsoren van schaaktoernooien verder te enthousiasmeren. Tijdens deze workshop komen de vele positieve aspecten van de schaaksport, de beeldvorming en de onbegrensde mogelijkheden van het schaken als metafoor, ruimschoots aan bod.

 

Geert van Tongeren heeft gestudeerd aan de Hannie Schaft Academie (HBO-J) te Groningen en in Nijmegen heeft hij de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) gevolgd. Hij is tevens de bedenker van het project Schaakkunst en oprichter van Schaken in Bedrijf. Geert van Tongeren is gefascineerd door het schaken, niet zozeer door het schaakspel zelf maar met name door de symboliek en de vele onbegrensde mogelijkheden van het schaken als metafoor.

 

De workshop: "Schaken in Bedrijf",  bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  • Een Power Point Presentatie over de geschiedenis van het schaakspel, schaken en kunst, en het schaken als marketingconcept.

  • In "1 uur leren schaken". Een zeer beknopte cursus over de basisregels van het schaakspel.

  • Een schaaksimultaan met een gezellige nazit.